• فروش عمده و خرده مصالح معماری و دکوراسیون داخلی   .     مشاوره رایگان: ۰9143311123         
چه سبک هایی برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل مناسب هستند؟
زیبایی در سادگیست

خانه ای زیبا، مدرن، لوکس، ساده و ... مفاهیمی هستند که همه دوست دارند در خرید یا ساخت خانه آنها را مد نظر داشته باشند و هر کس نسبت به نوع سلیقه و پسند خودش، نوع طرح خانه خود را انتخاب می کند. اما موضوع مهم در اینجا این است که اصولا چقدر با این سبک های طراحی دکوراسیون منزل آشنا هستیم؟!
هر یک از سبک های طراحی دکوراسیون داخلی دارای مشخصات و ویژگی هایی هستند که شناخت این ویژگی ها می تواند به ما در انتخاب سبک مورد پسند خود کمک کند. بنابراین اولین قدم برای شروع طراحی داخلی، داشتن اطلاعاتی درباره انواع مختلف سبک‌های دکوراسیون است؛ چرا که سبک‌های مختلفی مانند مدرن، مینیمال، لوکس و … تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند و هر شخصی بایستی با توجه به سلیقه خود یکی از آن‌ها را برای دکوراسیون منزل خود انتخاب کند.

6 سبک طراحی دکوراسون داخلی

1- سبک مینیمالیسم؛ زیبایی در سادگیست
ساده‌گرایی یا مینیمالیسم یا کمینه‌گرایی یا هنر کمینه، یک مکتب هنری است که اساس آثار و بیان خود را بر پایه سادگی بیان و روش‌های ساده و خالی از پیچیدگی معمول فلسفی یا شبه فلسفی بنیان گذاشته است.
سبک مینیمال یکی از سبک‌های پرطرفدار در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی است. این نوع سبک تقریبا همانند سبک مدرن و از آن ساده‌تر است. سبک مینیمالیسم، سبکی است که از تزیینات و جزئیات اضافی به دور است، معمولا ظاهر یکپارچه و پیوسته ای دارد و از ساده ترین فرم ها پیروی می کند. زیبایی این سبک در سادگی آن است و کسانی که سبک مینیمالیسم را انتخاب می کنند، عموما افرادی هستند که سادگی را زیباترین شکل ممکن برای عناصر می بینند.

 

یکی از بارزترین خصوصیات سبک مینیمالیسم، استفاده از رنگ سفید است. سفید، محبوب ترین و شناخته شده ترین رنگ در پالت های مینیمال است و معمولا به رنگ های دیگر ترجیح داده می شود. شاید بتوان گفت که نوعی از سادگی خالص در این رنگ وجود دارد که آن را از دیگر رنگ ها متمایز و تبدیل به اولین رنگ مینیمال می کند. اکثر رنگ ها در سبک مینیمالیسم، خنثی هستند و معمولا رنگ های جیغ و تیره در آن کاربردی ندارند.

 

فضاهای مینیمال برخلاف فضاهایی که با سبک های شلوغ طراحی می شوند، فضاهایی خلوت هستند. در طراحی فضاهایی که به تبعیت از سبک مینیمالیسم طراحی می شوند، هیچ خط، فرم، عنصر یا مبلمان اضافه ای وجود ندارد. همه چیز در ساده ترین شکل خود قرار دارد. این سبک با حداقل ها سروکار ندارد نه با حداکثرها. دکوراسیون مینیمال، یک دکوراسیون خلوت و آرامش بخش که شلوغی و آشتفگی در چارچوب آن جای نمی گیرد.

2- سبک لوکس؛ زندگی لاکچری
چه خصوصیاتی یک زندگی لوکس و ایده آل را رقم می زنند؟ یکی از این خصوصیاتی که از اهمیت زیادی نیز برخوردار است، دکوراسیون لاکچری منزل به شکل شیک است. لاکچری یک سبک زندگی است که در آن فرد مایل است گران قیمت ترین، باکیفیت ترین و ایده آل ترین ها را داشته باشد. منحصر به فرد بودن و زیبایی چشمگیر از جمله خصوصیات یک زندگی لاکچری است. البته در معماری و سبک های دکوراسیون داخلی نمی توان سبکی با نام لاکچری یافت، اما استفاده از عناصر دکوری خاص و تزیینات تجمل گرایانه می تواند به خلق ظاهر لاکچری برای منزل کمک کند.

 

فرش های گران قیمت و دستباف از جمله گزینه های اصلی دکوراسیون لاکچری به شمار می آیند. اگر یک دکوراسیون لوکس می خواهید، فرش های ایرانی از بهترین انتخاب ها خواهند بود. رنگ و طرح فرش را می توان با مبل ها، کوسن ها، پرده ها و کاغذ دیواری ست کرد. حتما به هارمونی رنگ های مجاور فرش با رنگ های به کار رفته در فرش توجه کنید. انتخاب مبل از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کرد. به طور معمول در منازل ایرانی دو دست مبل وجود دارد. یک دست مبل راحتی که در فضای نشیمن جای دارد و بیش تر مورد استفاده ساکنین خانه قرار می گیرد و یک دست مبل استیل که در سالن پذیرایی یا بخش دیگری از سالن نشیمن جای دارد و مخصوص پذیرایی از مهمانان است.

 

3- سبک ایران باستان؛ زندگی باشکوه
در میان انواع سبک های دکوراسیون داخلی این سبک دکوراسیون نگاهی به دوران هخامنشی و بعد از آن دارد. استفاده از سنگ مرمر برای دیوارهای داخلی و خارجی، حکاکی‌های هخامنشی، استفاده از تندیس‌های هخامنشی و باستانی، استفاده از پالت رنگ‌های خنثی مثل سفید و کرم در کنار رنگ‌های با شکوهی مانند زرشکی و آبی ارغوانی از ویژگی‌های بارز این نوع سبک دکورسیون است. ستون‌های بلند و درب های سنگین، قاب های بلند مرمر بر روی دیوارها، استفاده از سرستون‌های شیر و اسب بالدار و هر آنچه که شما را یاد ایران باستان بیندازد در این نوع دکوراسیون استفاده می‌شود. در دکوراسیون ایران باستان بیشتر از عناصر و اشکال گوشه دار استفاده می شد تا اقتدار و هیبت امپراتوری ایران به نمایش گذاشته شود. چیزی که شاید در پذیرایی های شیک ایرانی امروزی نیز شاهد آن باشیم.

 

4- سبک دکوراسیون صنعتی؛ زندگی در عصر جدید
سبک صنعتی همان طور که از نامش پیداست، الهام گرفته از سبک‌های دوره انقلاب صنعتی اروپا و خانه‌های شهری قرن های 17 و 18میلادی اروپا است. در بسیاری از دکوراسیون‌های طراحی شده با این سبک دکور شاهد عناصری هستیم که حس ناتمام بودن طرح را به ما القا می‌کنند. برای مثال در این سبک ممکن است شاهد استفاده از آجر و یا چوب در ظاهر دکوراسیون باشیم. یک خانه طراحی شده با سبک دکوراسیون صنعتی را می‌توان نسخه بازسازی شده از یک ساختمان صنعتی نیز دانست.
مبلمان چرم در آن دوره از تاریخ اروپا طرفداران بی‌شماری در بین اشراف و کارخانه‌داران داشت و به همین دلیل به یکی از عناصر جدایی‌ناپذیر دکوراسیون صنعتی تبدیل شده است. به علاوه، استفاده از جعبه‌های پرینت دار به عنوان عناصر دکوراسیون، بیش از همه حس نوستالژیک باز شدن کارخانه‌های متعدد در اروپا را بازسازی می‌کند.

 

5- سبک دکوراسیون امروزی؛ خودمانی و صمیمی تر
سبک های دکوراسیون مدرن و امروزی دو نوع سبک متفاوت هستند که اغلب جای یکدیگر استفاده می‌شوند، اما این دو سبک متفاوت از یکدیگر هستند. تفاوت اصلی این دو سبک در این است که سبک مدرن تفسیری از طراحی است که در قرن بیستم شروع شده است. از طرفی سبک امروزی یا معاصر انعطاف‌پذیری بالایی داشته و پایبندی چندانی به سبک خاصی ندارد. برای مثال در سبک امروزی ممکن است شاهد خطوط خمیده در طراحی باشیم، در حالی که در سبک مدرن این اتفاق رخ نمی دهد.

 

به علاوه در طراحی دکوراسیون امروزی، راحتی و خودمانی بودن فضا بسیار اهمیت دارد. برخلاف سبک دکوراسیون مدرن که فضایی به مراتب رسمی‌تر را به وجود می‌آورد، فضای دکوراسیون امروزی (معاصر) احساس صمیمیت بیشتری را به بیننده انتقال می‌دهد. در اصل می‌توان گفت که ما در هر دوره‌ای که باشیم، سلیقه جمعی آن دوره از تاریخ، سبک دکوراسیون امروزی یا معاصر آن دوره را تعریف می‌کند.

6- سبک فرانسوی؛ به سبک لویی ها
رنگ‌های گرم و ملایم مانند طیف‌هایی از قرمز، زرد، طلایی و استفاده از مصالحی مانند سنگ و آجر از ویژگی‌های برجسته در سبک فرانسوی هستند. در میان انواع سبک های دکوراسیون داخلی این سبک معمولا از ظروف تزئینی چینی و روتختی‌های نسبتا سنگین و ضخیم استفاده می‌شود.

 

روکش مبل دامن‌دار و پرده‌های بلند نیز از دیگر ویژگی‌های سبک دکوراسیون فرانسوی است. استفاده از فرش در این دکوراسیون اهمیت زیادی دارد. گچ‌بری‌های مجلل بر روی دیوار و سقف نیز از دیگر عناصری هستند که در این سبک استفاده می‌شود.
در این مطلب تنها چند سبک از سبک های طراحی دکوراسیون داخلی را در وبلاگ مرمردکو معرفی کردیم، البته انواع سبک های دکوراسیون داخلی بسیار متنوع هستند. هیچ کدام از این سبک ها نباید شما را محدود کنند. شما می توانید چند سبک را با هم ترکیب کنید و سبکی نو بسازید.

ورود | ثبت نام افزودن نظر
طریقه نصب ورق های ماربل شیت